Gyártók Hyundai volt a legjobb a legutóbbi törésteszten

Hyundai volt a legjobb a legutóbbi törésteszten

Biró Csongor | 2015.10.08 15:40

Hyundai volt a legjobb a legutóbbi törésteszten

Az Euro NCAP törésbiztonsági szervezet legutóbbi tesztjén egy koreai szabadidő-autót, egy japán roadstert és egy német miniautót törtek össze.

Hirdetés

A három tesztelt autó közül a legjobban a Hyundai Tucson szerepelt, a Mazda MX-5 és az Opel Karl csak négy csillagot ért el a szigorított megmérettetésen.

Opel Karl törésteszt 2015

A német mini a felnőtt utasvédelemben 74 százalékot, a gyerekvédelmi teszten 72 százalékot, a gyalogosvédelemben 68 százalékot teljesített, a vezetési segédrendszerei pedig 64 százalékot kaptak. Az Opel Karl, amelyet még nem forgalmaznak nálunk gyengébben szerepelt, mint a Mazda MX-5.

Mazda MX-5 törésteszt 2015

A kétüléses roadster nagy eredményt ért el a gyalogoselütés kockázatainak mérséklésében, a teszten a lehetséges száz pontból kilencvenhármat kapott. A felnőtt utasvédelme 84, a gyerek utasvédelme 80 százalékos, vezetései segédjei csak 64 százalékot értek el. A Hyundai Tucson ötcsillagosnak bizonyult, a felnőtt utasok védelmére 86 százalékot, a gyerekekére 85 százalékot, a gyalogosokéra 71 százalékot és segédrendszereire 71 százalékot kapott.

Hyundai Tucson törésteszt 2015

Kiemelt Partnereink