Gyártók Huszonöt évig bírná a Leaf foszforeszkáló fényezése

Huszonöt évig bírná a Leaf foszforeszkáló fényezése

autopro.hu | 2015.02.19 04:11

Huszonöt évig bírná a Leaf foszforeszkáló fényezése

A Nissan foszforeszkáló autófényezést alkalmaz annak bemutatására, hogy a 100 százalékban elektromos Leaf modellje hogyan segít egyre több embernek áttérni az otthoni napenergia használatra.

Hirdetés

Korábban számos, az autók testreszabásával foglalkozó vállalat használt mesterségesen előállított foszforeszkáló fényezést járműveken, de a Nissan az első olyan autógyártó, amely gyárilag alkalmazza a technológiát. Ha kereskedelmi forgalomba hoznák, a fényezés élettartama 25 év lenne.

Megközelítőleg 2 pennys mérföldenkénti fenntartási költségének köszönhetően az Egyseült Királyság több mint 7500 Leaf tulajdonosa jelentős megtakarításokról számol be. A tulajdonosok az így megspórolt összeget számos dologra fordítják, melyek közül az otthon felszerelt napelemek a legnépszerűbbek. amelyek csökkentik a háztartások szén-dioxid lábnyomát, és egyben lehetővé teszik a járművek hatékony és ingyenes töltését.

A gyáró kutatási szerint a Leaf-tulajdonosok 89 százaléka otthon tölti fel autóját éjszakánként. Bár a napelemek nem tárolnak energiát és kizárólag nappal termelik azt, a nappal generált energiát azonban betáplálják az országos elektromos hálózatba, amelyért az állam pénzt fizet a tulajdonosoknak. Ez gyakorlatilag az éjszakai feltöltés költségét egyenlíti ki.

– Az üzemeltetése hatodannyiba kerül, mint egy benzinesé vagy dízelautóé – mondta Ian Finch Leaf-tulajdonos, aki megtakarításukat az otthonukat energiával ellátó napelemekbe fektették. – Ugyanakkor napelemeinknek köszönhetően összességében mintegy 25 százalékkal kevesebb hálózati áramot fogyasztunk.

Kiemelt Partnereink