Gyártók Hoppon maradtak a BMW-nél akciózó aktivisták

Hoppon maradtak a BMW-nél akciózó aktivisták

autopro.hu/P.B. | 2023.08.24 08:19

Hoppon maradtak a BMW-nél akciózó aktivisták

Fotó: BMW Group PressClub Global

A németországi Letzten Generation (Utolsó Generáció) nevű klímaaktivista csoport Regensburgban tüntetett, és lezárta a BMW gyárából kivezető utat, hogy ezzel megzavarja az üzem termelését. A nyári leállás miatt azonban nem zajlott termelés a gyárban.

Hirdetés

Nem a legjobb időpontot választották a klímavédelmi aktivisták, amikor augusztus 22-én, kedden elzárták a BMW regensburgi gyárának bekötőútjait. Az akciónak nem volt hatása a termelésre, mivel az üzem ezen a héten a nyári szabadság miatt állt. A rendőrség szerint negyvenen vettek részt az akcióban, de már előző este is tüntetett a Letzten Generation 55 tagja az üzemnél.

A csoport gőzerővel készül a Müncheni Autószalonra, állításuk szerint ez az akció az előszele volt annak, ami Münchenre vár az IAA alatt.

Részt vehetnek az Autószalonon

Az IAA szervezői ugyanakkor meghívták az aktivistákat, hogy saját standdal vegyenek részt az eseményen, és mutassák be érveiket. Egyelőre nem világos, hogy a csoport elfogadja-e az ajánlatot.

Az Utolsó Generáció aktivistái az elmúlt évben utak, autópályák és repülőterek blokkolásával, festmények megrongálásával, színházi előadások megzavarásával és festékes támadásokkal kerültek a címlapokra. A csoport az alkotmány megsértésével vádolja a szövetségi kormányt, amiért az nem tesz eleget a környezetvédelemért – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink