Gyártók Hoppon marad, aki színes Teslát szeretne

Hoppon marad, aki színes Teslát szeretne

autopro.hu/P.B. | 2022.07.11 14:23

Hoppon marad, aki színes Teslát szeretne

Fotó: Twitter/Tesla Grünheide

Aki német gyártású Tesla Model Y-t szeretne vásárolni, annak nem sok választása van: német sajtóinformációk szerint a Tesla brandenburgi üzemében a gyártás kezdete óta csak fekete vagy fehér színben gyártanak járműveket.

Hirdetés

Július 11-étől kezdődően a Tesla új grünheidei gyárában a termelés tervezett tizenkét napos szünetet tart, hogy a nyári szünetben optimalizálják a termelést, és lerövidítsék az egyes részek ciklusait a jelenlegi 90-ről 45 másodpercre. Az átalakítások miatt leállást követően háromműszakos üzemben indulhat be az elektromos autógyártó első európai üzeme.

Az újraindulás és az átalakítások vonatkoznak a fényezőműhelyre is, ahol az indulás óta vannak problémák: az ott gyártott Model Y jelenleg csak két színben érhető el, egy fekete tónusban, amit a Tesla „Solid Black”-nek nevez, és egy fehér változatban, aminek hivatalos neve „Pearl White Multi Coat”

Aki piros, kék vagy ezüstszínt választ, annak a sanghaji gyárból szállítanak autót, de nem valami hamar: aki ebben a hónapban rendel, legkorábban 2023 márciusában kapja meg járművét, míg a fekete vagy fehér verziót már az idei év októberében átvehetik a tulajdonosok – írja az Automobilwoche.

Lassú termelés

Amint arról az autopro.hu is beszámolt, a kínai koronavírus-zárlat miatt a Tesla negyedéves eladásai elmaradtak a várttól. A cég áprilistól júniusig 254.695 járművet szállított le, miközben az első negyedévben még 310 ezer körüli autót értékesített a vállalat – korábban hónapról hónapra emelte eladásainak számát a gyártó.

Elemzők szerint az új texasi és grünheidei gyárak csak mintegy 6000 autóval járultak hozzá a második negyedéves adatokhoz. Ezen gyárak termelésének felfutása után minden bizonnyal ismért rekordokat dönthet az amerikai gyártó.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink