Gyártók Hivatalos: érkezik a Hyundai Ioniq 6 és 7

Hivatalos: érkezik a Hyundai Ioniq 6 és 7

autopro.hu/P.B. | 2021.05.26 12:20

Hivatalos: érkezik a Hyundai Ioniq 6 és 7

Fotó: Hyundai News

A Hyundai e-GMP platformjára épülő következő két elektromos autó az Ioniq 6 és az Ioniq 7 lesz – ezt első alkalommal erősítette meg hivatalosan a gyártó, bár sajtóértesülések és pletykák szintjén már eddig is lehetett számítani erre.

Hirdetés

Viszonylag érdekes módját választotta a Hyundai a két új modelljének bejelentésére. Az Egyesült Államokban ugyanis most debütál az Ioniq 5, az erről szóló közlemény végén pedig arra is kitért a dél-koreai gyártó, hogy az e-GMP platformra épülő következő kettő modell neve az Ioniq 6 és az Ioniq 7 lesz.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, koreai források már korábban megszellőztették, hogy 2022-ben az Ioniq 6, 2024-ben pedig az Ioniq 7 érkezhet az e-GMP platformra. Előbbi a Prophecy néven ismert tanulmányautó alapján készülő modell lesz, míg az Ioniq 7 várhatóan egy SUV lesz.

Néhány adatot már lehet sejteni

Néhány technikai információ már kiderült az érkező modellekről: az Ioniq 6 egy 73 kilowattórás akkumulátorral lesz felszerelve, a hajtás teljesítménye pedig 160 vagy 230 kilowatt lesz, előbbi esetben egy, utóbbiban kettő elektromos motor kerül beépítésre. Az Ioniq 7-ből szintén lesz 230 kilowattos opció, az SUV 100 kilowattórás akkumulátort kap majd.

Az Ioniq 5 kiszállítása Európában a napokban kezdődhet meg, sőt, néhány bemutatópéldányt már látni is az utakon. Ez a modell 58 és 73 kilowattórás akkumulátorokkal érkezik a kontinensre, a legerősebb kivitel teljesítménye a 225 kilowattot is eléri – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink