Gyártók Hivatalos: Brüsszelben gyártják az Audi Q8 e-tront

Hivatalos: Brüsszelben gyártják az Audi Q8 e-tront

autopro.hu/P.B. | 2021.11.25 11:21

Hivatalos: Brüsszelben gyártják az Audi Q8 e-tront

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi Q8 e-tron gyártása 2026-ban kezdődik, és most már hivatalos, hogy erre Brüsszelben kerül majd sor – a döntés nem meglepő, hiszen a sajtóinformációk eddig is a belgiumi gyártást említették. Magáról a modellről egyelőre még nem tudni sokat.

Hirdetés

Az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann Brüsszelben tartott beszédet az Audi gyárában abból az alkalomból, hogy a helyszínen már nyolcmillió autót gyártott a vállalat. Duesmann szavai szerint a jövő elektromos lesz, ehhez illeszkedik, hogy a brüsszeli gyár karbonsemleges.

A vezető ezután említette az új modell érkezését: a következő itt gyártott autó az Audi Q8 e-tron lesz, amely a jelenlegi e-tron sikerszéria következő tagja lesz. A választás a márka jelenlegi sikerein alapul – fogalmazott.

Érdekesség, hogy a Q8 e-tronnal kapcsolatos mondatot csak a belga médiumok kapták fel, az Audi hivatalos közleményében nem tesznek erről említést.

Elektromos gyár

Brüsszelben készül jelenleg az Audi e-tron quattro, ami a leendő Q8 e-tronhoz hasonlóan egy tisztán elektromos, nagyméretű SUV. Mivel a kivezetésre kerülő A1-es modell gyártását áthelyezte az Audi, így a brüsszeli üzem csak elektromos modelleket gyárt – valamint akkumulátorokat is.

Az e-tron quattro legkésőbb 2023-ban megújul, mielőtt 2026-ban kivezetik, hogy átadja helyét a Q8 e-tronnak. Bár még nem erősítették meg a gyártó részéről, a modellfrissítést követően 500 kilométernél is nagyobb hatótávolságot kap az autó.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink