Gyártók Hibás Volvók

Hibás Volvók

Biró Csongor | 2014.01.05 12:35

Hibás Volvók

31 ezer kocsiját kényszerül visszahívni a Volvo az Egyesült Államokban. A hiba oka, hogy nem megfelelően világít az olajnyomás-visszajelző vészlámpa.

Hirdetés

Aki vezet autót, jól tudja, hogy az olajnyomás-lámpa vörös felvillanása a legrosszabb, ami történhet. Ha alacsony az olajnyomás, a motor besülhet, jelentős kárt okozva az autónak és az autósnak. Miután tavaly februárban egy ügyfélpanasz nyomán kiderült, hogy nagyobb a vártnál a baj, a kínai kézben lévő svéd gyártó tíz hónap után elrendelte a visszahívást. Persze nem magától tette, az amerikai közlekedési hatóság kérte erre.

A probléma a 2011-2012-es évjáratú Volvo S60-as, öthengeres benzinmotorral (motorkód: B5254T5) szerelt modelljeit érinti, amelyeket 2010. június 22. és 2012. május 14. között gyártottak. 30 929 kocsi érintett. A tulajdonosokat a cég értesíti a kényszerű szervizlátogatásról, ahol frissítik a motorvezérlő szoftvert.

Egy februári amerikai kötelező szerviz során az ügyfél autójában nem ellenőrizték a motorolaj szintjét, az besült, de a fedélzeti számítógép hibája miatt a piros lámpa nem gyulladt ki. Ezután kezdtek foglalkozni a reklamációkkal és indították meg a vizsgálatokat. Három hasonló motorhiba történt az Egyesült Államokban és Európában. Bár a Volvo sajtóközleménye erre nem tér ki, valószínűleg európai kocsik is érintettek lehetnek.

Kiemelt Partnereink