Gyártók Hibás Jeepeket hívtak vissza

Hibás Jeepeket hívtak vissza

Biró Csongor | 2015.09.01 11:06

Hibás Jeepeket hívtak vissza

A Fiat Chrysler Automobiles több mint 200 ezer Jeep Cherokee szabadidő-autóját hívja vissza, mert elektrosztatikus feltöltődés tönkre teheti az ablaktörlő motorját.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban 158 ezer 671 autót, Kanadában 18 ezer 366 autót, 3582 autót Mexikóban és 26 ezer 49-et Észak-Amerikán kívül várnak vissza a szervizekbe. A gyártó közlése szerint a hiba akkor keletkezik, ha szárazon használják az ablaktörlőket, a vezérlő feltöltődik elektromossággal és leállítja a motort, ami többet nem is indul újra.

Az akcióval párhuzamosan a gyártó azokat a régi autókat is visszavárja a szervizekbe, amelyeknél korábban nem volt jogorvoslati lehetőség a hibáikat kijavítani. Ezek az autótulajdonosok 100 dolláros fájdalomdíjat is kapnak. 2009-2012-es, vagy régebbi Jeep Grand Cherokee, Jeep Liberty, Chrysler Aspen és Dodge Durango, Dodge Dakota és Ram kisteherautó modellek érintettek. Arra is lehetőséget ad a gyártó, hogy a korábban hiba miatt visszahívott és kijavított járművüket újra cseréljék a gazdáik, az ilyen Grand Cherokee tulajdonosoknak 1000 dolláros kedvezményt adnak az új árából.

Kiemelt Partnereink