Gyártók Hétfőn indulhat a termelés a Honda angliai gyárában

Hétfőn indulhat a termelés a Honda angliai gyárában

autopro.hu/V.M. | 2020.12.11 08:22

Hétfőn indulhat a termelés a Honda angliai gyárában

Fotó: Honda European Media Newsroom

A Honda azt reméli, hogy december 14-én, hétfőn újraindulhat a termelés Swindonban, miután az alkatrészszállítmányok késése miatt a héten elcsendesedtek a gyártósorok a brit üzemben. A késésekkel kapcsolatban nemrég a BMW is megszólalt.

Hirdetés

Többek között Felixtowe, Southampton és London Gateway konténerkikötőiben is torlódások alakultak ki, mivel a vállalatok megpróbálják behozni a járvány miatti gazdasági leállás idején keletkezett lemaradásukat, növekszik a karácsonyi megrendelések száma, illetve a megállapodás nélküli brexitre készülve a cégek növelik raktárkészletüket.

A torlódások miatt a Honda december 9-én, szerdán volt kénytelen leállítani a termelést a dél-angliai egységében, aminek kapuján alig kevesebb, mint 110 ezer Civic gördült ki 2019-ben. A japán OEM most azt közölte, hogy figyelemmel kísérik a fejleményeket, az újraindulással pedig hétfőt célozzák.

A BMW-nél minden rendben

A BMW, ami Swindonban karosszériaelemeket, Oxfordban pedig Miniket gyárt, ugyancsak késésekről jelentett, azonban jelenleg mindkettő üzemben karácsonyi leállás van, így a termelést azok nem érintik – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink