Gyártók Házon belül készül a Volkswagen ID.4 legtöbb alapvető alkatrésze

Házon belül készül a Volkswagen ID.4 legtöbb alapvető alkatrésze

autopro.hu/P.B. | 2020.12.02 04:22

Házon belül készül a Volkswagen ID.4 legtöbb alapvető alkatrésze

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Group Components az új Volkswagen ID család első modelljeinek és a Csoport márkáinak számos más, a moduláris elektromos hajtáson (MEB) alapuló modelljének központi szállítója. A Volkswagen Group Components a Volkswagen márka első teljesen elektromos szabadidőautójának, a globális forgalmazásra szánt ID.4-nek a hozzáadott értékéhez közel negyven százalékkal járul hozzá.

Hirdetés

A független üzleti egységként működő Volkswagen Group Components felelős azért, hogy Volkswagen modelljeihez az alapvető alkatrészeket legyártsa. 2015 óta a részleg kifejezetten a jövő mobilitására koncentrál, így nem meglepő, hogy a hagyományos hajtású modellekhez képest körülbelül 10 százalékkal magasabb a Components hozzáadott értéke az ID.4-ben.

A MEB-re épülő jelenlegi és jövőbeli modellek a legjelentősebb mozgatórugói az elektromobilitásra való áttérésben a Volkswagen Group Componentsnél. Thomas Schmall vezérigazgató úgy véli, hogy csapata felkészült az átalakulásra. A hozzáadott érték jelentős aránya, mellyel alkatrészeink hozzájárulnak a Csoport márkáinak járműveihez, versenyképességünket mutatja – fogalmazott.

Az elektromos hajtások fő helyszíne: Kassel

A Components kasseli gyára szállítja az ID.4 (és a többi MEB-platformra épülő modell) hajtásláncát Európába és Észak-Amerikába. Az egykori sebességváltó-gyár most az elektromos hajtásokra szakosodott az utóbbi évek átalakításainak köszönhetően.

Bár a hajtáslánc több elemét nem Kasselben gyártják, de azokat is ebben az üzemegységben szerelik be az autókba.

Braunschweig, az akkumulátorok központja

A MEB-platformú autók akkumulátorait szintén Németországban, Braunschweig városában szerelik be az autókba. A Volkswagen Csoport összes modelljéhez itt írják a vezérléshez szükség szoftvereket, míg magukat az akkumulátorokat Kínában, Foshan városában gyártják, egyelőre. A Volkswagen tervei szerint a jövőben Salzgitterben készítik majd az akkumulátorokat, tovább csökkentve ezzel az ellátási láncok törékenységét. Szintén Salzgitterben épül a Volkswagen akkumulátor-újrahasznosító üzeme is.

Kiemelt Partnereink