Gyártók Hatvanötezer Polestarral bővíti flottáját a Hertz

Hatvanötezer Polestarral bővíti flottáját a Hertz

autopro.hu/P.B. | 2022.04.06 11:20

Hatvanötezer Polestarral bővíti flottáját a Hertz

Fotó: Twitter/polestarcars

Öt év alatt 65 ezer Polestar gyártmányú elektromos autóval bővíti flottáját az autókölcsönzési piac egyik legnagyobb szereplője, a Hertz. Elsősorban Polestar 2 modelleket, azaz szedánokat vásárol a cég.

Hirdetés

A Hertz április 4-én jelentette be, hogy öt év alatt akár 65 ezer elektromos járművet vásárolna a svéd Polestartól. Ez az autókölcsönző cég legújabb lépése a csak zéró károsanyag-kibocsátású modellekből álló flotta létrehozása felé. A Hertz októberben jelentette be igényét a Tesla felé százezer autóra, melynek zöme Model 3-as lesz.

Az autókölcsönző közlése szerint a Polestar autók idén tavasszal már elérhetőek lesznek Európában, az év második felében pedig 2022-ben Észak-Amerikában és Ausztráliában is.

A floridai székhelyű autókölcsönző cég kezdetben a Polestar 2 szedánokat rendel. A Hertz részvényei 1,75 százalékkal erősödtek a bejelentést követően.

Márciusban a Hertz felvette járműparkjába a Tesla közepes méretű SUV-ját, a Model Y-t – olvasható az autókölcsönző cég honlapján.

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója szerint a megállapodás szélesebb közönséghez juttatja el az elektromos autózás „csodálatos élményét”, kielégítve az ügyfelek rövid és hosszú távú mobilitási igényeit – idézi a cégvezetőt a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink