Gyártók Hatezer új munkahelyet teremt a BMW

Hatezer új munkahelyet teremt a BMW

autopro.hu/V.M. | 2022.01.03 15:23

Hatezer új munkahelyet teremt a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Az elektromos járművek iránti kereslet növekedésére készülve a BMW 2022-ben hatezer új munkahelyet hoz létre – osztotta meg a bajor székhelyű vállalat vezérigazgatója, Oliver Zipse.

Zipse nemrég a Münchner Merkur német napilapnak adott interjú során beszélt a tervekről. Mint elmondta, a vállalat nagyon jól halad az elektromos átállással, és üzemei készen állnak az elektrifikációra. „Ezért fogjuk munkavállalóink létszámát öt százalékkal emelni” – folytatta Zipse.

A BMW mostanra több mint egymillió tisztán elektromos és hibrid autót értékesített, 2025-ben pedig el kívánja adni a kétmilliomodik teljesen elektromos járművét.

A Reuters által is idézett interjúban Zipse továbbá kifejtette, hogy a villanyhajtású típusok iránt erős keresletet tapasztalnak, és az i4, valamint az iX akkumulátoros elektromos autókra több hónapnyi megrendelést kaptak már. Ahogy arról pedig az autopro.hu is beszámolt, tavaly decemberben felmerült, hogy az október óta Münchenben készülő i4-et szombatonként is gyártsák a szakadatlanul növekvő várakozási idő kezelése érdekében.

A BMW idén tervezi bemutatni a 7-es sorozat tisztán elektromos változatát, Zipse pedig biztosra veszi, hogy aziránt is hasonlóan nagy érdeklődés fog mutatkozni, mint az előző kettő e-modell iránt.

Még idén normalizálódik a chipellátás

Zipse ezenkívül az autógyártást 2021 eleje óta akadályozó chiphiányról is beszélt. A vállalatvezető 2022 végére „nagyjából normális” szituációra számít a félvezetőgyártók jelenlegi kapacitásbővítési beruházásait alapul véve.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink