Gyártók Hamis Autopilot reklámmal vádolják a Teslát

Hamis Autopilot reklámmal vádolják a Teslát

autopro.hu/E.M. | 2022.08.09 17:20

Hamis Autopilot reklámmal vádolják a Teslát

Fotó: Pexels

Kalifornia szerint a Tesla hamis állításokat terjesztett járművei Autopilot és teljesen önvezető funkcióiról, elhitetve, hogy azok fejlettebbek, mint amilyenek valójában.

Hirdetés

A Kaliforniai Gépjármű Felügyelet szerint a vállalat megsértette a törvényt, amikor „valótlan vagy félrevezető állításokat terjesztett” járművei önvezető rendszereiről.

Az Autopilot és a teljesen önvezető járművek ígérete nagyban hozzájárult a texasi Austinban székhellyel rendelkező Tesla magasztos értékeléséhez. A szabályozó hatóságok azonban kérdéseket vetettek fel e funkciók képességeivel kapcsolatban. A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal, vagyis az NHTSA több olyan Tesla balesetet vizsgál, amelyben az Autopilot is szerepet játszott, köztük olyanokat, amelyekben a Tesla autói parkoló elsősegélynyújtó járműveknek ütköztek.

Még védekezhet a Tesla

A kaliforniai hatóság arra kéri a vállalatot, hogy pontosabb kifejezésekkel és jobb leírásokkal tájékoztassa az ügyfeleket. Ha a Tesla elleni meghallgatáson győzedelmeskednek, és az autógyártó nem tartja be a feltételeket, a felügyelet képviselője szerint az ügynökség újra benyújthatja panaszát, és szigorúbb büntetéseket kérhet. A Teslának 15 napja van arra, hogy válaszoljon a felügyeletnek, ha vitatni kívánja a vádakat vagy védekezni szeretne azok ellen.

Az elektromosautó-gyártó a több, mint 45 000 helyi munkavállalójával jelentős munkaadó Kaliforniában, ahol a San Francisco közelében, Fremontban található gyárban Model S, X, 3 és Y modelleket készít

Szép számokat produkálnak a bétával

2016 júliusában Musk bemutatta a „Master Plan, Part Deux” című tervét, és azt mondta, hogy „minden Tesla jármű rendelkezni fog a teljes önvezetéshez szükséges hardverrel.” A Tesla legutóbbi részvényesi gyűlésén Elon Musk vezérigazgató azt mondta, hogy a teljesen önvezető rendszer béta változata, ami több mint százezer Tesla ügyfél számára érhető el, továbbra is halmozza a millió kilométereket. „Már több mint 40 millió mérföldnél tartunk” - idézi Muskot a The Detroit News.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink