Gyártók Hamarosan VR-ral teszi izgalmasabbá az utat az Audi

Hamarosan VR-ral teszi izgalmasabbá az utat az Audi

autopro.hu/P.B. | 2021.09.06 11:22

Hamarosan VR-ral teszi izgalmasabbá az utat az Audi

Fotó: Audi Mediacenter

A holoride nevű alkalmazás adaptálja az autó mozgását és így teszi sokkal valóságosabbá a hátsó üléseken nézett filmeket vagy játékokat. Az alkalmazásnak hála például amikor jobbra fordul az autó, akkor a virtuális valóságban létező űrhajó is jobbra fordul.

Hirdetés

A holoride nevű startup célja, hogy multimodális élménnyé tegye az utazásokat. Ezt úgy érnék el, hogy a jövőben a hátsó ülésen utazók VR-szemüveggel élvezhetik a filmeket, videojátékokat és interaktív tartalmakat a mainál sokkal intenzívebb módon. Ezt egy új technológia teszi lehetővé, amely valós időben igazítja a virtuális tartalmakat a jármű vezetési mozgásához: ha az autó jobbra kanyarodik, az űrhajó a virtuális valóságban szintén jobbra fog repülni, ha pedig az autó gyorsul, az űrhajó is felgyorsul.

Az Audi kezdeményezésére induló fejlesztést a holoride fogja tömeggyártásra vinni, és más gyártók autóihoz igazítani. A technológia nemcsak szórakoztatásra alkalmas, hanem egyben megszünteti vagy legalábbis enyhíti a tüneteket, amik egyes embereknél jelentkezhetnek, ha autóban ülve olvasnak.

Új kategória a tartalomfogyasztásban

Az „elasztikus tartalom” egy teljesen új, autók vezetésére készült médiakategória, amely lehetővé teszi a tartalom létrehozásának új megközelítését. Az „űrkalandoktól” a legújabb filmeken át a történelmi városok körüli kirándulásokig számos élmény várja a felhasználókat - a lehetőségeknek gyakorlatilag nincs határa.

A Salzburg Festival résztvevői próbálhatták ki először ezt az alkalmazást. Egy Audi e-tron hátsó részében az utasok egy VR-szemüvegen keresztül történelmi jeleneteket élhettek át a fesztivál múltjából. Különösen a zenei mérföldkövek álltak a Salzburgot átfogó háromdimenziós animált VR-utazás középpontjában – jegyzi meg az Audi közleménye.

Kiemelt Partnereink