Gyártók Hamarosan útra kelnek a villamosok Dunakesziről

Hamarosan útra kelnek a villamosok Dunakesziről

MTI | 2016.03.31 09:56

Hamarosan útra kelnek a villamosok Dunakesziről

A városban megkezdték a CAF és a Dunakeszi Járműjavító Kft. együttműködésében készülő villamosok végszerelését.

Hirdetés

A Dunakeszi Járműjavító (DJJ) Kft. tájékoztatása felidézte, hogy Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) és a CAF 2014-ben 37 villamos szállítására kötött szerződést, amely további 87 villamos opcionális lehívását teszi lehetővé. A magyar fél az opcióból 10 villamost még 2014-ben megrendelt, ezek végszerelése kezdődött most meg a Budapest melletti üzemben.

A spanyol CAF korábban vállalta, hogy a teljes opcionális mennyiség gyártásába bevonja a DJJ Kft-t. Az együttműködő felek most a további technológiai fejlődést és a gyártói együttműködés fejlesztését erősítő intézkedéseket várnak a magyar kormánytól – olvasható a közleményben.

A 2014 óta ismét nagyrészt magyar tulajdonban lévő Dunakeszi Járműjavító Kft. fő tevékenysége a személyszállító kötött pályás járművek gyártása, felújítása, átépítése, javítása és karbantartása. A társaság 1926-os alapítása óta mintegy 3000 új gyártású kocsi gördült ki Dunakesziről. Megrendelői között a MÁV és a GySEV vállalatokon kívül többek között osztrák, német, norvég, francia és görög állami illetve magáncégek is megtalálhatóak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink