Gyártók Hamarosan érkezik az új Volkswagen ID.3

Hamarosan érkezik az új Volkswagen ID.3

autopro.hu/D.Á. | 2022.12.05 10:17

Hamarosan érkezik az új Volkswagen ID.3

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az ID.3 második generációja lesz a legújabb fejezet a Volkswagen ID modellcsalád sikersztorijában. Eddig félmillió ID modell épült a VW MEB elektromosautó-platformjára, amelyeket már átvehettek a megrendelők. Az ID.3-at Zwickauban és Drezdában gyártják, Németországban, de jövőre a gyártó fő lokációján, Wolfsburgban is elindul a gyártása, hogy ki tudják elégíteni a nagy keresletet az elektromos modell iránt.

Hirdetés

Imelda Labbé, a Volkswagen kereskedelemért és marketingért felelős igazgatósági tagja elmondta, az új ID.3 jól demonstrálja a Volkswagen elkötelezettségét a minőség, a jó dizájn és a fenntarthatóság iránt. Tovább érlelődött az autó dizájnja és átgondolták a beltér anyaghasználatát is. A fejlesztőcsapat hallgatott a vásárlói visszajelzésekre is.

Fotó: Volkswagen Newsroom

A legfrissebb technológiák

Az új ID.3-ban a legújabb generációjú szoftver fut majd, ami javítja a rendszerteljesítményt és vezeték nélküli frissítéseket tesz lehetővé. Az alapfelszereltség része lett egy 12 colos infotainment kijelző, egy eltávolítható tárolórekesz és egy két pohártartóval rendelkező középkonzol. Az autó töltési élményének egyértelműbbé és kényelmesebbé tételében olyan funkciók játszanak közre, mint a Plug & Charge és az intelligens Electric Vehicle Route Planner, vagyis kifejezetten elektromos autóknak szánt útvonaltervező. A Volkswagen az integrált asszisztensrendszerek legfrissebb generációját használja az új ID.3-ban. Jó példa a Travel Assist, amely felhőalapú swarm adatokból táplálkozik, illetve az automatikus parkolást kínáló Park Assist Plus, amely memória funkcióval is rendelkezik.

Fotó: Volkswagen Newsroom

Kai Grünitz, a fejlesztésért felelős igazgatósági tag elmondta, a Volkswagen küldetésének része a legfejlettebb technológiák és innovációk elterjesztése minden méretosztályban, így a kompakt ID.3-ban is. A közlekedés többi résztvevője által gyűjtött, felhőből valós időben lehívható swarm adatoknak köszönhetően a Travel Assist az önvezetéshez vezető nagy lépésnek számít.

A német ügyfelek az előre konfigurált ID.3 Life, Business, Style, Max és Tour kiviteleket december elsejétől rendelhetik, az alapár 43.995 euró az elektromos autókra vonatkozó kedvezmények nélkül. A nagy számú megrendelések és a fennálló chiphiány és ellátási krízis miatt a most leadott rendeléseket várhatóan 2023 negyedik negyedévében teljesítik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink