Gyártók Hamarosan eldől kivel fejleszti az új Twingót a Renault

Hamarosan eldől kivel fejleszti az új Twingót a Renault

autopro.hu/V.M. | 2023.12.12 06:21

Hamarosan eldől kivel fejleszti az új Twingót a Renault

Fotó: Renault

A Renault 2024 elején döntést hoz arról, hogy kivel együttműködésben fejlessze ki a vadonatúj elektromos Twingo kisautóját – osztották meg ügyhöz közeli források, akik szerint a Volkswagen a jelöltek között van.

A Renault hivatalos formában csupán annyit közölt, hogy több autógyártóval is tárgyalást folytat együttműködés kapcsán, közülük azonban egyet sem nevezett meg. A Volkswagen eddig nem kommentálta az értesüléseket.

A folyamatban lévő tárgyalásokról három bennfentes számolt be a Reuters-nek. A nevük elhallgatását kérő nyilatkozók egyike szerint már akár idén dönthet partnere személyéről a francia OEM.

A Renault novemberben közölte, hogy Twingo Legend néven egy új elektromos kisautót fejleszt, amit 20 ezer euró (durván 7,5 millió forint) alatti áron tervez értékesíteni azzal a céllal, hogy az elektromos járműveket többek számára tegye elérhetővé.

A Volkswagen még márciusban jelezte, hogy egy azonos, 20 ezer euró árkategóriájú elektromos modellen dolgozik, akkor azonban további részleteket nem közölt a projektről. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, nemrég az az információ látott napvilágot, hogy a német gyártó a Renault-val kooperálhat a típus fejlesztésében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink