Gyártók Hamar újraindulnak a Toyota japán gyárai

Hamar újraindulnak a Toyota japán gyárai

autopro.hu/P.B./V.M. | 2022.03.01 09:18

Hamar újraindulnak a Toyota japán gyárai

Fotó: Toyota Newsroom

A világ legnagyobb autógyártója, a Toyota egy beszállítóját ért kibertámadás miatt ideiglenesen leállította mind a 28 gyártósorát az összesen 14 telephelyén Japánban. Az újraindulásra azonban nem kell sokat várni, ugyanis az üzemszünet alig egy napig fog csak tartani.

Hirdetés

Március 1-vel ideiglenesen le kellett állítania az összes gyártósorát Japánban a Toyotának, miután kiderült, feltételezhetően kibertámadást indítottak egy hazai beszállítója ellen – jelentette az Automobilwoche.

A szóban forgó beszállító a műanyag és elektronikai alkatrészeket szállító Kojima Industries, aminek számítógépes rendszerében egy kibertámadásra utaló meghibásodást fedeztek fel. Mostanra a vállalat hivatalos közleményéből kiderült, hogy valóban kibertámadás történt, mely során vírussal fertőzték meg a kizárólag a Toyotának beszállító vállalat egyik szerverét.

A Kojima rendszerében keletkezett hiba gátolta a Toyota üzemeibe irányuló szállításokat, ezért a minimális készletszinttel dolgozó OEM kénytelen volt felfüggeszteni termelését.

Mindazonáltal a leállás nem fog sokáig tartani, ugyanis a terv szerint március 2-án, azaz mindössze egy napos kiesés után a Toyota minden egységében újraindulnak a gyártósorok. A Toyota közlése szerint ezt egy tartalék informatikai hálózat használata teszi lehetségessé, míg a sérült rendszer helyreállítása egy-két hétbe fog telni.

Az egyelőre nem ismert, hogy kik és milyen céllal hajtották végre a támadást, ami – mint ahogy arra a Reuters is rámutat – nemsokkal azután következett be, hogy Japán is csatlakozott az Oroszországot az ukrajnai offenzívája miatt elítélő országokhoz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink