Gyártók Gyorsan terjeszkedik a Polestar

Gyorsan terjeszkedik a Polestar

autopro.hu/V.M. | 2021.11.17 09:23

Gyorsan terjeszkedik a Polestar

Fotó: Polestar Global Media Newsroom

A Volvo luxus elektromos autókat gyártó márkája, a Polestar gyors ütemben folytatja globális terjeszkedését, 2022 első felében pedig papírjait tőzsdei kereskedelembe fogja bocsátani.

Hirdetés

A kínai Geely által tulajdonolt Polestar 2020-ban, összesen tíz piacon kezdte meg működését, ma pedig már 14 piacon van jelen. Ezzel párhuzamosan a kereskedései száma, közleménye szerint több mint duplájára emelkedett: a 2020 végi 40 darab helyett ma már 86-ból áll a globális kereskedői hálózat.

A növekedés jövőre is folytatódni fog, 2023 végére pedig már 30 piacon lesz jelen a 2017-ben alapított márka, ami 2025 végére évi 290 ezer jármű értékesítésével számol. Tavaly összesen 10 ezer Polestart szállítottak le az ügyfeleknek.

„A rövid távú értékesítési céljaink eléréséhez az új piacok, valamint növekedésünk a már meglévő piacainkon szolgáltatják az alapot” – fogalmazott Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója. „Hosszabb távon a növekedésünket az a terv fogja hajtani, hogy a következő három év mindegyikében piacra dobjunk egy új autót.”

Az expanziója jelenlegi állásának ismertetésével egy időben a Polestar közölte, hogy a tőzsdén jegyzett, kifejezetten akvizíciós céllal alapított Gores Guggenheimmel a már korábban bejelentett fúziója 2022 első felében fejeződik be. A megszülető vállalat Polestar Automotive néven fog működni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink