Gyártók GLA: kompakt SUV a Mercedes családjában

GLA: kompakt SUV a Mercedes családjában

autopro.hu | 2013.08.15 16:10

GLA: kompakt SUV a Mercedes családjában

Szokni kell a szemnek a sportos luxus látványvilágát, ám nem nehéz megszeretni. A modell variánsai 2014-től kerülnek értékesítésre, de már idén szeptemberben bemutatkoznak Frankfurtban.

– A kompakt GLA az ötödik attraktív SUV-változattal bővíti a Mercedes-Benz modellportfólióját, egy állandóan növekvő szegmensben. A GLA főképp progresszív karakterével és élénk viselkedésével szeretne vásárlókat hódítani – így vélekedik Joachim Schmidt, a Mercedes-Benz Cars értékesítési- és marketing-igazgatója. – Bízunk benne, hogy számos új vevőt hoz a Mercedes-Benz márkának a GLA megkapó designja és nagyfokú praktikussága.

Ezek a szavak akár egyfajta előre menekülést is feltételezhetnek, ami érthető, a járműtípus népszerűségét tekintve. A kompakt kategóriában csak a Mercedes berkein belül 2013 első felében 173 ezer 362 darab A- és B-osztály, valamint CLA talált gazdára, ami 58 százalékos növekedést jelent a korábbi értékhez képest.

Jól áll neki az országút...
...de terepen is otthon érzi magát.

A motorháztető alatt négyféle szív doboghat: a benzines kínálatot az 1,6 literes, 156 lóerős GLA 200 és a 2,0 literes, 211 lóerős GLA 250 képezi, dízelből a 2,2 literes, 136 lóerős GLA 200 CDI nyomatéka 300 Nm, CO2 emissziója 114 g/km, míg a szintén 2,2 literes, ám 170 lóerős GLA 220 CDI 350 Nm nyomatékot képes produkálni.

Az egyszerre elegáns és sportos külső arculathoz a megszokott prémium kivitelű beltér társul, amely azonban a kategóriának megfelelően nagyfokú variálhatóságot rejt magában. Amennyiben az opcionális rakodótér-csomaggal rendelték meg az autót, a hátsó üléstámlát meredekebb, úgynevezett Cargo-helyzetbe lehet állítani. Ilyenkor 60 literrel nő a poggyásztér, terjedelmes tárgyak is berakhatók, miközben elég marad hely az utasoknak. Az alapból 421 literes csomagtartó térfogata 836 literig növelhető, a pakolást alacsony rakodóperem és széles ajtó teszi könnyedebbé.

Sportosan praktikusan elegáns

A 0,29-es alaktényező is hozzájárul, hogy akár 4,3 l/100 km fogyasztási érték is elérhető. A hatékonyság alapját közvetlen befecskendezésű, négyhengeres turbómotorok biztosítják, széria ECO Start-Stop funkcióval. A GLA 250 4MATIC 6,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h tempóra, 235 km/h a végsebessége, mindehhez 7,1 l/100 km átlagfogyasztás társul, a CO2 emisszió pedig ennél a változatnál 151 g/km.

Hamar meg lehet szokni ezt a látványt

A multimédiás kiegészítőkkel bőven ellátott Mercedes-Benz GLA minden részletével azt üzeni: olyan prémium kategóriás autót terveztek a mérnökök, amely nem ismer akadályokat a mindennapi közlekedési helyzetekben.

Kiemelt Partnereink