Gyártók Ghosn: magával rántja a Nissan a Renault-t

Ghosn: magával rántja a Nissan a Renault-t

autopro.hu/V.M. | 2022.03.07 09:19

Ghosn: magával rántja a Nissan a Renault-t

Carlos Ghosn, a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség volt vezére még 2018-ban | Fotó: Nissan's Global Newsroom

A Nissan volt elnöke, Carlos Ghosn szerint a francia Renault-t bajba sodorja, hogy japán partnervállalatának vezetői nem rendelkeznek egy tiszta jövőképpel.

Hirdetés

„Nem vagyok túl optimista a Nissan jövőjét illetően” – mondta el újságíróknak nyilatkozva Ghosn, aki egészen 2018-as, hűtlen kezelés vádjával történt letartóztatásáig vezette a Renault-Nissan-Mitsubishi hármas szövetségét.

A jelenleg Libanonban tartózkodó volt vállalatvezető legutóbbi megszólalása a Nissan egy korábbi vezetőjének, Greg Kelly-nek ügyében hozott ítélet meghozatalát követte. Kelly-t, akit azzal vádoltak, hogy segítséget nyújtott Ghosnnak vállalati pénzek elsikkasztásában, Japánban hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Visszafele halad a Nissan

A Nissan jövőjéről Ghosn elmondta: „Az idő fogja eldönteni, hogy (a Nissan) milyen szerepet fog betölteni az autóiparban, feltéve, hogy egyáltalán lesz bármilyen szerepe.” Hozzátette: „Sajnos azonban a Nissan miatt a Renault és a Mitsubishi csapdahelyzetbe kerül.”

Ghosn szerint a Nissant a realitásoktól elrugaszkodott gondolkodás, valamint gyenge teljesítmény jellemzi, és a vállalat az 1999 előtti állapota felé halad – Ghosn ekkor vette át az autógyártó irányítását, megmentve azt a csődtől.

A francia-brazil-libanoni üzletember 2019-es Japánból megszökése óta Libanonban él, ahol a japán állam nem tudta elérni kiadatását.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink