Gyártók Furgonok elektromossá alakításán dolgozik a Renault

Furgonok elektromossá alakításán dolgozik a Renault

autopro.hu/V.M. | 2022.07.20 15:18

Furgonok elektromossá alakításán dolgozik a Renault

Fotó: Renault Media

A Renault Csoport szándéknyilatkozatot írt alá a hagyományos hajtású haszongépjárművek elektromossá alakítására specializálódott francia Phoenix Mobility-vel egy olyan csomag kifejlesztésére és értékesítésére irányulóan, amivel belső égésű motoros kistehergépkocsikat lehet teljesen elektromos hajtásúvá átalakítani.

Hirdetés

Az átalakító csomagot a Renault Párizshoz közeli Flins-ben található üzemében fogják gyártani, majd beépíteni a konvertálásra érkező Renault kishaszonjárművekbe. A létesítményt jelenleg a körkörös gazdaság jegyében használt járművek felújítására állítják át 2024-gyel bezárólag.

Az átalakító csomaggal a tervek szerint minden öt évnél idősebb hagyományos hajtású Renault haszonjárművet át lehet majd alakítani tisztán elektromos üzeművé.

Jövőre alakítják át az első járműveket

Az együttműködés első szakasza a koncepció életképességének vizsgálatát fogja célozni. Ennek részeként a Renault Masterhez fognak kifejleszteni egy konvertáló csomagot, amivel 2023 végétől mintegy ezer járművet készülnek átszerelni. Később a Renault más modelljeihez is készíteni fognak dedikált csomagokat.

A gyártó szerint a haszongépkocsik villanyhajtásúvá alakítása több előnnyel is jár, ilyen például a nagyobb vezetési kényelem, a környezetvédelem és a költségcsökkenés.

A Renault, közleményében az ő és a Phoenix Mobility együttműködésére az első olyan startup-autógyártó partnerségként hivatkozik, ami átalakítási csomagok piacra vitele érdekében létesült.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink