Gyártók Franciaországban már kapható az új Citroën C4

Franciaországban már kapható az új Citroën C4

autopro.hu/P.B. | 2020.09.10 16:20

Franciaországban már kapható az új Citroën C4

Az új Citroën C4 öt változatban, köztük teljesen elektromos hajtással is kapható Franciaországban, de a következő hónapokban Európa többi részén is rendelhető lesz az új modell, a márkakereskedésekbe pedig az ide év végéig kerülhetnek be az új autók.

Hirdetés

Az új C4 és az új ë-C4 (az elektromos változat) egyedülálló és merész stílusával új koncepciót hoz a szegmensbe. A jellegzetesen magas felépítés révén egyesíti a kompakt ötajtósok eleganciáját és dinamizmusát az SUV modellek néhány, erőt és karaktert sugárzó megoldásával. Az aerodinamikus, finoman ívelt vonalak hűen tükrözik a Citroën márkajegyeit, egyúttal viszont új stíluseszközöket is bevezetnek. Az otthonos, de technológiai elemekben gazdag utastér kellemes, komfortos és modern utazási élményt nyújt – írta az autopro.hu júniusban az akkor bemutatott modellről.

Franciaországban már rendelhetők az új modellek, az elektromos változat ára 28.600 euró, amiből hétezer euró állami támogatás, így a támogatási nélküli listaára az elektromos modellnek 35 ezer euró felett van.

Nem a végsebesség a lényeg

Az elektromos C4-es három vezetési móddal van felszerelve, ám a végsebesség mindegyik változatban 150 kilométer/óra – éppen annyi, hogy az autópályán maximálisan megengedett sebesség mellett is lehessen előzni, ha szükséges.

A WLTP szabványok szerint az elektromos C4 hatótávolsága 350 kilométer, ezt egy 50 kilowattórás teljesítményű akkumulátor biztosítja. Villámtöltéssel harminc perc alatt tölthető 80 százalékosra az autó, míg a 11 kilowattos töltővel a normális töltés öt órát vesz igénybe – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink