Gyártók Forradalmasítaná az elektromos motorokat a Bentley

Forradalmasítaná az elektromos motorokat a Bentley

autopro.hu/P.B. | 2021.02.23 12:23

Forradalmasítaná az elektromos motorokat a Bentley

Fotó: Bentley Newsroom

A Bentley hároméves kutatására azért van szükség, mert a gyártó 2026-tól csak elektromos és hibrid járműveket fog készíteni. A terv szerint ezeket az autókat már a forradalmasított motorokkal fogják gyártani.

Hirdetés

A kutatás célja, hogy újrahasznosítható, fenntartható elektromos hajtásokat készítsenek, ennek jegyében a projekt neve RaRE (Rare-earth Recycling for E-machines). A tanulmány egy, a Birminghami Egyetemen már befejezett kutatásra épít, ami a mágnesek elektronikai hulladékból való kinyerésével foglalkozott.

A RaRE nemcsak a fenntarthatósági szempontok miatt fontos, hanem a Bentley szerint a készülő motor gyártása egyszerűbb lesz, egyúttal viszont az Egyesül Királyság beszállítóit is támogatni fogja, munkával látja majd el.

A projekt résztvevői

A RaRE-ben a Bentley Motors mellett a Hypromag, a Unipart Powertrain Applications, az Advanced Electric Machines Research, az Intelligent Lifecycle Solutions és a Birminghami Egyetem – írja a Manufacturing Global.

Dr. Matthias Rabe, a Bentley vezető mérnöke elmondta, hogy ahogy a Bentley egyre inkább elektrifikálja az autóit, úgy egyre fontosabb, hogy új technológiák felé nyissanak, és fejlesszék az elektromos hajtásokat, valamint fenntarthatóbb autókat gyártsanak.

Kiemelt Partnereink