Gyártók Folyamatosan bővíti a létszámot a NABI Kaposváron

Folyamatosan bővíti a létszámot a NABI Kaposváron

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.02.23 11:16

Folyamatosan bővíti a létszámot a NABI Kaposváron

Jövő héten várhatóan 40 dolgozót vesz föl a NABI újrainduló kaposvári üzeme, ahol márciustól egyre több buszt kívánnak gyártani amerikai megrendelésre – adta hírül a Somogyi Hírlap.

Hirdetés

Jelenleg húsz alkalmazottja van a rövidesen újratermelő kaposvári buszüzemnek, amelynek létszámát nyárig 200-ra kívánják emelni. A dolgozók egy része korábban, a gyár bezárása előtt is a NABI-nál dolgozott. Paizs Nimród igazgató a hírlappal annyit közölt: márciusban négy busz készül a gyárban, áprilisban és májusban 8-8, majd júniustól havi 12 járművet gyártanak, amelyeket Los Angelesbe szállítanak.

A NABI kaposvári üzemében készül a világ egyetlen teljesen kompozit vázszerkezetű autóbusza, a NABI CompoBus.

A most megrendelt autóbuszok 45 láb (azaz 13,7 méter) hosszúak lesznek, és városi – elővárosi viszonylatban teljesítenek majd szolgálatot.

A NABI kaposvári üzemében készül a világ egyetlen teljesen kompozit vázszerkezetű autóbusza, a NABI CompoBus. A kaposvári üzem alapkövét zöldmezős beruházás keretében 2000-ben tették le, és 2002-ben indult meg a különleges, és rendkívül üzemanyag-takarékos autóbuszok gyártása.

A NABI eddig több mint 5 milliárd forintot fordított a kaposvári üzem elindítására, és különböző fejlesztésekre, melyek eredményeképp több mint 500 kompozit autóbusz-karosszériát gyártott és szállított le megrendelőinek. A kaposvári üzem tartós és sikeres működésének érdekében a NABI további típusfejlesztéseket valósított meg 2011 során.

Kiemelt Partnereink