Gyártók Focimeccs a műszerfalon? Németországban ez a jövő!

Focimeccs a műszerfalon? Németországban ez a jövő!

autopro.hu/P.B. | 2024.02.20 09:23

Focimeccs a műszerfalon? Németországban ez a jövő!

Fotó: BMW

Alig kezdődött még el 2024, a labdarúgásban pedig még a 2023/2024-es szezon derekán járunk, ettől még a háttérben a 2025/2026-os szezon közvetítési jogainak értékesítésén dolgozik a német labdarúgó-bajnokságok első két osztályát összefogó DFL. Ez most először az autóipar számára is érdekes.

Hirdetés

Az Automobilwoche információi szerint a DFL arra készül, hogy kizárólagos jogot adjon a Bundesliga-mérkőzések autós közvetítésére. A tervezett csomag nem része a január vége óta ismert országos médiajogoknak a 2025/2026-os szezonra vonatkozóan, azaz nem a tévés közvetítésekkel együtt értékesítik a jogot.

A liga közleménye szerint jelenleg a tesztfázis ígéretesen halad. A 2025/26-os szezontól kezdődő jogidőszakban az autós szórakoztatás várhatóan külön jogkategóriaként kerül forgalomba – írták.

A BMW lehet a nyertes?

Az új kizárólagos jog birtokosa ezután élőben közvetítheti a Bundesliga meccseit járműveinek képernyőjén. „Ez egy további megkülönböztető jellemzőt hoz létre a járműgyártók számára, ami egyre fontosabbá válik” – mondja Roman Schade, a DFL Nemzeti Audiovizuális Jogokért felelős vezetője a tervekről.

Tavaly óta fut a BMW-vel egy tesztprojekt a Bundesliga-meccsek élő közvetítésére a járművek képernyőjén. A cég saját alkalmazást fejlesztett ki a német bajnoki mérkőzésekhez, így sokan a bajor OEM-et tartják esélyesnek a jogokra – ám a cég nem kommentálta az ezzel kapcsolatos híreket.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink