Gyártók Fény derült a debreceni BMW egyik beszállítójának kilétére

Fény derült a debreceni BMW egyik beszállítójának kilétére

autopro.hu/Sz.K. | 2023.05.08 17:23

Fény derült a debreceni BMW egyik beszállítójának kilétére

Fotó: BMW PressClub Global

A német ElringKlinger autóipari beszállító a BMW Group új kategóriájú „Neue Klasse” elektromos modelljeihez szállíthat cellakapcsoló rendszereket. Az európai nagyszériás sorozatgyártás a tervek szerint 2025-ben indul.

Hirdetés

A Neue Klasse a bajor OEM elektromos autóinak következő generációja lesz, az első ilyen modell, a 3-as széria várhatóan 2025-ben gördül le a gyártósorról a BMW épülő debreceni gyárában, ahol kizárólag elektromos autók készülnek majd.

A Neue Klasse egy olyan architektúra, amelyre a kompakt kategóriától a luxusszegmensig terjedő elektromos BMW-k épülnek majd. Köztudott, hogy a BMW 800 voltos rendszerfeszültséget használ, és a prizmás cellákról kerek cellákra vált. Ezek átmérője modelltől függően 46 milliméter, magassága pedig 95 milliméter vagy 120 milliméter lesz. Az alacsony modellek, például a szedánok és kombik 4695 cellát használnak majd, míg a SUV modellek 46120 cellát.

A cellakapcsoló rendszerek az akkumulátorcsomagban lévő cellák tetején helyezkednek el, így véve fel a cellák feszültségét. Emellett feszültség- és hőmérséklet-érzékelési feladatokat is ellátnak.

Magas a becsült bevétel

Az ElringKlinger több mint tíz éve gyárt sorozatban ilyen rendszereket. A BMW megrendelésére vonatkozóan nem közöltek értékesítési célokat és mennyiséget sem. A vállalat ugyanakkor hangsúlyozza, hogy „az E-Mobility üzletág számára több évre szóló, nagy volumenű megrendelésről van szó.”

Dr. Stefan Wolf, az ElringKlinger vezérigazgatója elmondta, hogy a szerződés 2030-ig hárommilliárd euró (1,1 billió forint) fölötti bevételt generál – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink