Gyártók Fentről üzentek a Rolls-Royce alkalmazottainak

Fentről üzentek a Rolls-Royce alkalmazottainak

autopro.hu | 2016.03.08 10:21

Fentről üzentek a Rolls-Royce alkalmazottainak

Levélben figyelmeztette angol luxusmárkáját a bajor autógyártó Nagy-Britannia esetleges EU-ból való kiválásának negatív következményeire.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépése korántsem csupán politikai kérdés, ezt bizonyítja, hogy az utóbbi időszakban az autóiparban is egyre többen foglalkoznak az ország EU-ból való kiválásával.

Legutóbb a BMW írt levelet brit leányvállalatának, a Rolls-Royce alkalmazottainak, amelyben az unió elhagyása esetén fellépő kockázatokat vázolja. Az üzenet szerint a szabad kereskedelem fontos a nemzetközi üzleti életben, a szigetország és az EU szakítása esetén azonban ez a szabadság nem biztosítható. A német autógyártó a tagság megszüntetése elleni szavazatokra buzdította leányának alkalmazottait.

Nem a BMW az első szervezet, amely véleményt nyilvánít az esetleges Brexitről: korábban Matthias Wissmann, a német autóipari szövetség elnöke, a Renault-Nissan duó, majd egy nyílt levélben kétszáz, a nemzetközi üzleti életben meghatározó cégvezető foglalt állást a témában.

Az Automobilwoche szerint a bajor autógyártó a levéllel kapcsolatban azonban azt is kiemelte, hogy az ilyen jellegű üzenetek esetén nem engedhető meg, hogy konkrét kihatással legyenek az alkalmazottak nézőpontjára.

Kiemelt Partnereink