Gyártók Fenntartható utastéren dolgozik a Mercedes

Fenntartható utastéren dolgozik a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2022.01.06 12:18

Fenntartható utastéren dolgozik a Mercedes

Fotó: Daimler Media

Az autók utastere még ma is gyakran tele van műanyaggal, illetve szintetikus bevonatokkal – amik nem tartoznak éppen a környezetbarát alapanyagok közé. Több gyártó is dolgozik azonban fenntartható, bio alapanyagokon, amiket az utastérben alkalmaznának.

Hirdetés

A Mercedes-Benz és a bioselyem előállításával foglalkozó AMSilk azon dolgozik, hogy teljesen fenntartható utasteret alkossanak. Az AMSilk a különböző borításokat gyárt fenntartható, természetes alapanyagokból. A Mercedes a karbonsemlegesség felé vezető úton most ért el oda, hogy ezen a téren is a zöld megoldásokat használja.

A 2008-ban alapított, müncheni székhelyű AMSilk az első olyan cég, ami a biopolimerek ipari mennyiségben történő előállításával foglalkozik. A vállalat által használ anyagok száz százalékban újrahasznosítható vagy lebomló alkotóelemekből állnak.

Új, fenntartható modell

A Mercedes-Benz legújabb, Vision EQXX modellje az eddigi leghatékonyabb elektromos autó lesz, amivel a gyártó valaha előrukkolt. Ebben az autóban az utastérben is fenntartható megoldásokra törekszik az OEM, így például az ajtó kilincse is bio alapanyagokból készülő szálakból fog állni – amit az AMSilk állít elő – írja a Manufacturing Global.

Az AMSilk vezérigazgatója, Ulrich Scherbel az együttműködéssel kapcsolatban elmondta, nagyon büszke arra, hogy a cég hozzájárulhat a Mercedes autóihoz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink