Gyártók Felvásárol egy beszállítót a Nikola

Felvásárol egy beszállítót a Nikola

autopro.hu/P.B. | 2022.08.04 06:18

Felvásárol egy beszállítót a Nikola

Fotó: Nikola

Az alternatív hajtású teherautók gyártásában aktív amerikai Nikola felvásárolja a Romeo Power nevű akkumulátorbeszállítót. A lépéssel stabilabb ellátást szeretnének elérni az akkumulátorok terén, amire a termelés felfutásával lesz szüksége a cégnek.

Hirdetés

A Nikola közlése szerint az ügylet értéke 144 millió dollár, ennyiért veszi meg a Romeo Power részvényeit a cég. Az ajánlat részvényenként 74 centre értékeli az amerikai Romeo Powert, ami 35 százalékos prémiumot jelent a részvényárfolyam pénteki zárásához képest.

A Romeo Power az LG Energy Solution és a Proterra Inc. mellett a Nikola elektromos teherautók prototípusainak egyik akkumulátorszállítója. A Nikola a Romeo Power felvásárlásával felgyorsíthatja elektromos platformja fejlesztését – mondta Mark Russell vezérigazgató az akvizíció kapcsán.

Saját akkugyártás is jöhet

A Nikola még júniusban közölte, hogy mérlegeli a saját akkumulátorok gyártásának lehetőségét – ezt 2024-ben indítanák be.

A vállalat ezen lépését a termelés felfuttatása mellett az alapanyagok szűk keresztmetszete és a növekvő nyersanyagárak is indokolnák – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink