Gyártók Felvásárlásokra készülhet a Fiat Chrysler

Felvásárlásokra készülhet a Fiat Chrysler

autopro.hu/B.A. | 2019.08.06 10:59

Felvásárlásokra készülhet a Fiat Chrysler

A vállalat közölte, hogy konkrét akvizíciós tervvel nem rendelkeznek, de új márkák vagy techcégekkel való együttműködések is szóba kerülhetnek.

Hirdetés

Alig két hónappal azután, hogy a Renault-üzlet partvonalra került, Mike Manley vezérigazgató újabb, spekulációkra okot adó megjegyzéseket hintett el. Manley kifejtette, hogy jelenleg csak egy kis része van a piacnak, amelyet nem fed le a portfóliójuk, a bővítés folyamatát pedig akár új márkákkal is felgyorsítaná. A vezérigazgató hozzátette, ez megmutatkozhat akár felvásárlás, vagy akár techcégekkel való együttműködés formájában is. A vállalat szóvivője ugyanakkor később hangsúlyozta, jelenleg nem rendelkeznek konkrét akvizíciós tervvel – számolt be hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.

Európában csökken az értékesítés

A Fiat Chryslernek számos problémával kell szembenéznie jelenleg. Európában csökken az értékesítés, bár a Jeep-nek még lehet további tere a növekedésre, Kínában 2018 óta tart az autópiac lassulása. Itt a helyi gyártás jelenthet kiutat, ezzel növekedhetne a hatékonyság és csökkenhetnének a költségek, ez azonban hosszú és nehéz folyamat lehet.

Nehézségekbe ütközhet a további növekedés

Bár az észak-amerikai teljesítmény bizakodásra adhatna okot, fontos kiemelni, hogy a vállalat most ért az évtizedes bővítési ciklusának végére az amerikai piacon, így a további növekedés nehézségekbe ütközhet. A mostani hírek alapján valószínűsíthető, hogy a Fiat Chrysler nem mondott le végleg a Renault-ról és a tárgyalások akár folytatódhatnak a közeljövőben.

Nyitókép: instagram.com/fiatchrysler_na/

Kiemelt Partnereink