Gyártók Felpörög a termelés a VW fő üzemében jövőre

Felpörög a termelés a VW fő üzemében jövőre

autopro.hu/V.M. | 2021.12.29 13:18

Felpörög a termelés a VW fő üzemében jövőre

Fotó: Volkswagen Newsroom

2022-ben az ideivel összevetve 43 százalékkal több autót fognak összeszerelni a Volkswagen központi, Wolfsburgban található gyártóegységében – a félvezetőhiány azonban így is erősen éreztetni fogja hatását.

Hirdetés

A VW a chiphiány okozta beszerzési nehézségek következményeként idén mindössze 400 ezer autót fog tudni készíteni Wolfsburgban, ami messze elmarad az eredeti egymilliós céltól, de még a 2020-as számtól is. A koronavírussal terhelt évben az üzemben kevesebb mint félmillió járművet készítettek.

A 2022-es várható termelési volumenről Daniela Cavallo, a VW üzemi tanácsának vezetője beszélt a Wolfsburger Allgemeine Zeitung német újságnak. Nyilatkozatában kifejtette, hogy bár a terveket még nem véglegesítették, 570 ezer jármű összeszerelésével számolnak.

Ez jelentősen meghaladja az idei termelési volument, ám még mindig jócskán elmarad az előző évtizedet jellemző átlagosan évi 780 ezer járműtől.

Cavallo a Reuters által idézett interjúban figyelmeztetett, hogy az alkatrészhiány csillapodását valószínűsítik, ugyanakkor az még jövőre is éreztetni fogja hatásait.

A VW korábbi előrejelzései 2021-re sok százezer járműre tehető termeléskiesést mutattak az év eleje óta tartó chiphiány miatt, ami a mai napig komoly zavarokat okoz a nagy autógyártók termelésében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink