Gyártók Felpörgetné az e-autók gyártását a Toyota

Felpörgetné az e-autók gyártását a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2023.09.22 12:45

Felpörgetné az e-autók gyártását a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Médiaértesülések szerint a Toyota Motor arra készül, hogy a következő években felpörgesse a névadó Toyota márka és a Lexus elektromos modelljeinek gyártását, ezzel felzárkózva riválisaihoz.

Hirdetés

Elsőként a japán Nikkei üzleti lap számolt be arról, hogy a Toyota nagy mértékben növelné tisztán elektromos autói gyártását, és 2025-re már évente több mint 600 ezer ilyen jármű előállítását célozza.

A Toyota nem kommentálta a lap értesüléseit, azonban korábban már közölte, hogy 2026-ra évente 1,5 millió, 2030-ra pedig évente 3,5 millió teljesen elektromos autót kíván értékesíteni. Utóbbi a vállalat jelenlegi éves eladásainak mintegy harmadát tenné ki.

A Nikkei Reuters által szemlézett beszámolója szerint a Toyota 2023-ban körülbelül 150 ezer villanyautót gyártana le, majd 2024-ben a mennyiséget 190 ezerre növelné.

Ezek a számok mindenképpen a Toyota és Lexus márkák elektromos eladásainak jelentős és gyors növekedését feltételezik, tavaly ugyanis a kettő márka akkumulátoros elektromos autóiból 25 ezernél kevesebb került az utakra.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a lasú elektrifikáció miatt sokat kritizált Toyota az e-autók termelésének növelése mellett az akkumulátortechnológiába is sokat fektet. A vállalat nemrég ismertette kapcsolódó stratégiáját, ami 1000 kilométert meghaladó hatótávot nyújtó energiatárolók fejlesztését is tartalmazza.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink