Gyártók Felpörgeti az e-autók kínai fejlesztését a Toyota

Felpörgeti az e-autók kínai fejlesztését a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2023.08.01 12:22

Felpörgeti az e-autók kínai fejlesztését a Toyota

Fotó: Toyota

A Toyota fel kívánja futtatni az elektromos és intelligens járműtechnológiák fejlesztését Kínában annak érdekében, hogy a helyi vásárlók igényeinek megfelelő elektrifikált modelleket kínálhasson – közölte a japán autógyártó.

Hirdetés

A Toyota az akkumulátoros elektromos, a hibrid és üzemanyagcellás járművek kínai fejlesztésére egyaránt több erőforrást irányít a jövőben. A fejlesztésekben együtt kíván működni a Denso és az Aisin helyi érdekeltségeivel.

Az intelligens megoldások tekintetében az autógyártó az okos műszerfalak, a mesterséges intelligencián alapuló megoldások, illetve a vezetéstámogató rendszerek kínai fejlesztésére fog nagyobb hangsúlyt helyezni a jövőben.

Egyre keményebb a verseny

A világ legnagyobbjának számító kínai autópiac fontos a Toyota számára, a helyi gyártók erősödése miatt azonban egyre keményebb versennyel szembesül. Kínai eladásai júniusban jelentősen visszaestek, a kevesebb megrendelés miatt pedig egyik helyi vállalatánál dolgozókat bocsátottak el nemrég.

A kínai vásárlók mind a digitális megoldások, mind az elérhető árú elektromos autók iránt nagy érdeklődést mutatnak, ezért ezek fejlesztése kulcsfontosságúnak ígérkezik a Toyota számára ahhoz, hogy megőrizhesse versenyképességét.

A Tesla által az év elején kirobbantott árháború fényében a költségek lehető legalacsonyabban tartása a korábbiaknál is fontosabbá vált. Ezzel magyarázható, hogy a Toyota most egyúttal a kínai termelési költségeinek jelentős redukálását is célul tűzte, amit egyebek mellett a helyi beszállítói lánc fejlesztésével szeretne elérni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink