Gyártók Feloszthatja autógyártó üzletágát a Mahindra

Feloszthatja autógyártó üzletágát a Mahindra

autopro.hu/V.M. | 2022.05.09 06:21

Feloszthatja autógyártó üzletágát a Mahindra

Fotó: Mahindra Passenger & Commerical Vehicles

Bennfentesek által megosztott információk szerint az indiai Mahindra Csoport elindította a bevételei 55 százalékát generáló autóipari üzletágának három részre bontását.

Hirdetés

A még korai szakaszában lévő átstrukturálásról az ügyhöz közeli források nemrég a The Economic Times-nak számoltak be. A tervek szerint az elektromos járművek, a mezőgazdasági gépek, illetve a személyautók gyártását egy-egy önálló vállalatba fogják szervezi. Jelenleg mindhárom terület a Mahindra & Mahindra (M&M) alatt működik önálló divíziókat alkotva.

Az elektromosjármű-gyártás az olasz Automobili Pininfarina dizájn stúdióval fog egy vállalatot alkotni a nyilatkozók szerint. A személyautó-gyártó cég többek között a Scorpio, a XUV és a Thar márkákat fogja összevonni.

A harmadik önálló entitás a mezőgépgyártó divízió lesz, ami 43 százalékos piaci részesedésével India legnagyobb traktorgyártója, illetve az M&M legnyereségesebb divíziója.

Még nincs végleges döntés

Az átalakítással a cél a három üzleti terület értékteremtő képességének javítása – mondták el a bennfentesek, akik azt is elárulták, hogy legalább kettő tanácsadással és befektetéssel foglalkozó vállalat is részt vesz a folyamatban.

A források egyike hozzáfűzte: „A vállalatcsoport azután fog dönteni (a szétválasztásról), hogy megkapta a külső tanácsadók jelentését.”

Az átstrukturálásról szóló hírre az M&M csak annyit reagált, hogy nem szeretnének spekulációkat kommentálni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink