Gyártók Feljövőben az Evergrande e-autós cége

Feljövőben az Evergrande e-autós cége

autopro.hu/V.M. | 2022.07.21 15:18

Feljövőben az Evergrande e-autós cége

Fotó: Pixabay

A tartozásokkal küzdő kínai Evergrande ingatlanfejlesztő óriás elektromos autókat fejlesztő leányvállalata a várakozásokat meghaladó számú, több mint 37 ezer előrendelést kapott az első modelljére, a Hengchi 5-re.

Hirdetés

A korábban maga is pénzügyi gondok által megtépázott China Evergrande New Energy Vehicle Group (Evergrande NEV) két héttel ezelőtt kezdett el előrendeléseket fogadni a 26.500 dollárba kerülő tisztán elektromos crossoverére.

Az Evergrande NEV közölte, hogy az első 10 ezer járművet idén október és 2023 márciusa között fogja kiszállítani. Az elégedetlen vásárlók az átvételt követő tizenöt napon belül a teljes vételár visszatérítése mellett adhatják majd vissza autójukat.

A 2025-re évi egymillió járművet összeszerelni tervező cég tavasszal júniust jelölte meg a gyártás megkezdési dátumaként, a mostani bejelentés szerint azonban a gyártásindítást elhalasztották a harmadik negyedévre.

A Reuters szerint Hui Ka Yan, a jelenleg mintegy 300 milliárd dolláros adósságot hordozó Evergrande elnöke célul tűzte, hogy tíz éven belül a vállalatcsoport fókuszát az ingatlanfejlesztésről az autógyártásra helyezze át.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink