Gyártók Fékhiba miatt hívja vissza autóit a Mercedes

Fékhiba miatt hívja vissza autóit a Mercedes

autopro.hu/V.M. | 2022.05.13 15:20

Fékhiba miatt hívja vissza autóit a Mercedes

Mercedes-Benz ML 500 | Fotó: Mercedes-Benz Group Media

A Mercedes-Benz 292 ezer ML, GL és R-osztályú járművet hív vissza az Egyesült Államokban egy fékhiba miatt. Ezzel párhuzamosan az érintett autótulajdonosokat felszólította, hogy átmenetileg ne használják járművüket.

Hirdetés

A 2006 és 2012 közötti modellévű Mercedes-ekben a vákuumos fékrásegítő elrozsdásodhat, rontva a fékteljesítményt, és növelve a baleset kockázatát – közölte a német OEM, hozzátéve, hogy a hiba még nem vezetett balesethez.

Az érintett járművek szervizbe szállítását a vállalat fogja megszervezni. Amennyiben javításra van szükség, a márkakereskedések csereautót biztosítanak.

Ha a vizsgálat során nem fedeznek fel előrehaladott korróziót, a járművet bármiféle beavatkozás nélkül lehet majd tovább használni, veszélyesnek ítélt rozsdásodás esetén viszont egy tesztet fognak végezni. A tesztet sikeresen teljesítő járműveket még két évig lehet majd használni, ami után javítást kell rajtuk végezni. Ha viszont a teszten nem megy át az adott jármű, a fékrásegítőt kicserélik.

A Mercedes szerint egy különösen erős fékezés kárt tehet a fékrásegítőben, aminek következtében megszűnhet a fékpedál és a fékrendszer közti kapcsolat. Ilyen helyzetben az üzemi fékek használatával többé nem lehetne lelassítani vagy megállítani a járművet – írta meg a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink