Gyártók Februárban dől el, lesz-e béremelés a győri Audinál

Februárban dől el, lesz-e béremelés a győri Audinál

autopro.hu | 2023.01.25 08:18

Februárban dől el, lesz-e béremelés a győri Audinál

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria munkaadói oldala és a munkavállalói oldal képviseletében az Audi Hungária Független Szakszervezet képviselői megállapodtak abban, hogy 2023. február 2-án indítják a bértárgyalásokat.

Hirdetés

Az Audi Hungaria munkavállalói és a vállalat által kötött legutóbbi, aktuális bérmegállapodás 2023. március 31-ig hatályos. A februárban kezdődő bértárgyalásokon a március végétől következő időszakra vonatkozó bérekről lesz szó.

„A bértárgyalásokat az Audi Hungaria jövőjéért vállalt közös felelősségünk jegyében indítjuk. Feladatunk, hogy vállalatunk jövőképességét erősítő és egyben munkatársaink béreinek versenyképességét biztosító megállapodást érjünk el” - mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

„A legfontosabb számunkra ebben a rendkívül nehéz és kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben, hogy egy olyan megállapodást kössünk, amiben a munkatársaink bérét reálértéken tudjuk tartani, természetesen a telephelyünk jövőképességének figyelembe vételével” - mondta Horváth Zoltán, az Audi Hungária Független Szakszervezet járműgyári elnökhelyettese, a munkavállalói oldal tárgyalódelegációjának vezetője.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink