Gyártók Ez már őrület: megállíthatatlanul száguld a Tesla

Ez már őrület: megállíthatatlanul száguld a Tesla

autopro.hu/B.A. | 2020.01.30 10:17

Ez már őrület: megállíthatatlanul száguld a Tesla

Árbevétel tekintetében is felülteljesítette a várakozásokat a vállalat a 7,38 milliárd dolláros negyedévvel, ami 329 millióval előzi meg a Wall Street-i elemzők előrejelzését.

Hirdetés

Az elmúlt negyedévben elért bevétel 5 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának adatát. A sanghaji gyár termelése a vártnak megfelelően alakul és tovább növelhetik a Model 3 gyártását, a Kínában jelentkező erős kereslet miatt. A vállalat egyre költséghatékonyabban termel és egyre nagyobb volumenben, ami iparági szinten egyre kiemelkedőbb működési árrést jelent a Teslának – hívta fel a figyelmet hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.

Kilőtt az árfolyam

Működési árrés tekintetében a negyedik negyedévben 4,9 százalékot ért el az autógyártó, ami 0,4 százalékpontos emelkedés az előző negyedévhez képest. Az idei évre erős előrejelzést adott a vállalat, mely szerint legalább 500 ezer járművet fognak értékesíteni, ami 35 százalékos emelkedést jelentene a 2019-es értékesítésekhez képest. A zárás utáni kereskedésben a Tesla árfolyama 11,6 százalékot emelkedett.

A tegnapi 580,99 dolláros záróárfolyam már eleve 38,88 százalékos idei emelkedést jelent, az elmúlt egy évben 89,24 százalékkal lőtt ki a kurzus a szerdai zárásig.

Nyitókép: instagram.com/teslamotors/

Kiemelt Partnereink