Gyártók Ez a legkeresettebb elektromos autó idehaza

Ez a legkeresettebb elektromos autó idehaza

autopro.hu | 2016.02.15 13:31

Ez a legkeresettebb elektromos autó idehaza

Bár még csak éledezik a friss piaci szegmens, így később akár komoly átrendeződés is előfordulhat az élmezőnyben, 2015-ben már mérhető volt az érdeklődés a zöld modellek iránt.

Hirdetés

A Nissan a 2015-ös naptári évben összesen 85 darab tisztán elektromos járművet értékesített Magyarországon; ezzel részesedése a 100 százalékban elektromos autók piacán átlépte a "felelzővonalat".

Taxiként is találkozhatunk idehaza Leaf modellekkel

Az ország legnépszerűbb elektromos járműve a Nissan Leaf volt, 73 eladással. A gyártó elektromos kishaszongépjárműve az e-NV200 is jól teljesített: 12 eladással kategóriájában az első, az összes teljesen elektromos jármű között pedig a harmadik helyen végzett.

2016-tól a Nissan az elektromos járművek hazai piaci teljesítményének további javulását várja. A Leaf új, 30kWh-s változatának beveztésével a japán gyártó tovább forradalmasíthatja az e-mobilitást az elektromos autók teljesítményének, praktikumának és pozitív megítélésének magasabb szintre emelésével. Az akár 250 km-es hatótávolságot kínáló új modell megalkuvások nélküli megoldást kínál a mindennapi közlekedésre.

Kiemelt Partnereink