Gyártók Etanol-elektromos hibrideket gyártana a Stellantis

Etanol-elektromos hibrideket gyártana a Stellantis

autopro.hu/V.R. | 2023.02.02 09:22

Etanol-elektromos hibrideket gyártana a Stellantis

Fotó: Stellantis

A járműipari konszern bejelentette, hogy olyan technológiák fejlesztésén dolgoznak házon belül, melyek lehetővé teszik számukra az etanolos hibrid járművek gyártását Brazíliában.

Hirdetés

Antonio Filosa, a Stellantis dél-amerikai vezető menedzsere elmondta, hogy a brazil Minas Gerais állam lesz az etanolos hibrid autók gyártásának „epicentruma” az autógyártó konszern számára, melynek már három üzeme van Brazíliában és kettő Argentínában.

Filosa elárulta, hogy a tavaly elindult Bio-Electro projekt folytatásaként most azon dolgoznak, hogy az első cégen belül kifejlesztett technológiát az év végére befejezzék és a megfelelő pillanatban piacra dobják.

A Stellantis 2021 és 2025 közötti időszakra tervezett dél-amerikai beruházásai már meghaladják a 3,14 milliárd dollárt. Ebből összesen nyolc márka 43 modelljének bevezetését finanszírozzák – írta meg a Reuters.

Megtörik az ázsiai uralmat

Egyelőre a helyi hibrid- és elektromosjármű-gyártás az ázsiai cégeknél koncentrálódik, mint a Toyota vagy a kínai CAOA Chery. Ugyanakkor a Stellantis vezető menedzsere azt is elmondta, hogy a konszern a jövőben teljesen elektromos és etanol üzemanyagcellás autókat is szeretne ott gyártani, de új gyár építése helyett a cég meglévő összeszerelősorait alakítanák át.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink