Gyártók Értékállóbbak lesznek a jövő autói

Értékállóbbak lesznek a jövő autói

autopro.hu/P.B. | 2022.03.02 12:22

Értékállóbbak lesznek a jövő autói

Fotó: Renault Media Website

Thierry Cammal, a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség alelnöke, egyben a szoftverekért felelős részleg vezetője azt feltételezi, hogy a digitalizáció miatt kezdetben drágábbak lesznek a jövő autói, de értékük a jelenleginél jóval lassabban fog csökkenni – vagy akár még emelkedhet is a frissítések miatt.

Hirdetés

A Renault azt feltételezi, hogy a digitalizációnak köszönhetően a jövőbeni autók lassabban veszítenek majd az értékükből, mint a maiak. Ugyanakkor az a járművek ára újonnan magasabb lesz, mint most.

„Az a tény, hogy idővel új funkciókat adnak az autókhoz (azaz frissítik a szoftverét – a szerk.), biztosíthatja, hogy a maradványérték lassabban csökkenjen vagy akár növekedjen, ahelyett, hogy olyan ütemben csökkenne, mint ma” - mondta Thierry Cammal.

Cammal a francia OEM szoftverlaboratóriumait vezeti, ahol a jövő járműveihez fejlesztenek megoldásokat. Az elektromos és hálózatba kapcsolt járművekre való átállás megköveteli, hogy „teljesen megváltoztassuk az autó architektúráját” – hangsúlyozta a szakember.

A Renault olyan technológiai cégekkel dolgozik az autók digitalizációján mint a Google vagy a Qualcomm – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink