Gyártók Erős elektromos offenzívába kezd a Maruti

Erős elektromos offenzívába kezd a Maruti

autopro.hu/P.B. | 2023.08.23 08:19

Erős elektromos offenzívába kezd a Maruti

Fotó: Facebook/Maruti Suzuki Arena

Az egyik legnagyobb indiai autógyártó, a Maruti Suzuki bemutatta legújabb elektrifikációs tervét, a Maruti Suzuki 3.0-át. A tervek szerint a következő években hat új elektromos modellt dob piacra az autógyártó.

Hirdetés

A Maruti tervezett hat modelljének hála 2031-re a cég kínálatának hatvan százalékát elektromos autók fogják alkotni. Ez az arány azonban nem a végleges specifikáció, és Maruti azt is hozzáteszi, hogy 25 százalékos eladást kíván elérni a hibrid modellekből, 15 százalékot pedig az alternatív üzemanyag-keverékekből – ide tartozik például a CNG vagy a biogáz. Ezen túlmenően a Maruti a 2031-es pénzügyi évre a jelenlegi 2,25 millió egységről négymillió darabra szeretné bővíteni a gyártási kapacitását. A tervek szerint a 2030-31-es pénzügyi évre a vállalatnak körülbelül 28 különböző modellje lehet.

Az egyik elektromos autónak a prototípusát a Delhi Autószalonon mutatták be januárban. Ez egy középkategóriás SUV 550 kilométeres hatótávval és 60 kilowattórás akkumulátorkapacitással. Az elektromos autót a Suzuki Motor Gujaratban gyártják majd, ahol már készülnek az új modell gyártására.

„A félvezetőhiány továbbra is hatással volt a termelésre, de csak kisebb mértékben. Arra számítok, hogy ebben az évben további javulás következik be, bár a normál ellátás továbbra sem fog megvalósulni” – mondta a Maruti Suzuki részvényeseinek szánt üzenetében R C Bhargava, a Maruti Suzuki India elnöke.

A vezető arról is beszélt, hogy a cég fokozatosan növeli piaci részesedését, ugyanakkor át is alakítja kínálatát, mert a kisebb belépőszintű autók iránti kereslet már nem áll vissza a korábbi szintre – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink