Gyártók Érkezik a kínai elektromos Panda

Érkezik a kínai elektromos Panda

autopro.hu/P.B. | 2023.02.10 09:17

Érkezik a kínai elektromos Panda

Fotó: Geely

A Volvo anyavállalata, a kínai Geely piacra dobta legújabb modelljét, a teljesen elektromos Panda Minit. A kisméretű elektromos autót négy különböző változatban kínálják majd a kínai piacon, kedvezőnek tűnő árakon.

Hirdetés

A Panda Mini vérbeli miniautóként meglehetősen szögletes, dobozalakú. Az autó tengelytávja nem sokkal marad két méter alatt, míg maga a jármű három méter hosszú és másfél méter széles, a magassága pedig 1,6 méter.

A kisméretű elektromos autónak összesen tehát négy verziója lesz, ezek ára felszereltségtől függően 39.900 és 53.900 jüan (körülbelül 5500-7400 euró) között lesz. A négyüléses autó két akkumulátormérettel, 9,6 és 17 kilowattórás kapacitással érkezik, és a gyártó szerint 120, illetve 200 kilométeres hatótávolságra lesz képes.

Jól ismert modellnév

A Panda név ismerősen csenghet, hiszen a Fiat is gyárt autót ezzel a névvel, ami ráadásul kifejezetten népszerű, már-már ikonikus modellnek számít Olaszországban. Úgy tűnik azonban, hogy az autógyártónak nincs védjegyjoga a névre Kínában, ezért nevezhette a Geely legújabb flottatagját Pandának – írja az electrive.com.

Ennek ellenére lehet még egy elektromos Panda a piacon, ugyanis a Fiat az fontolgatja, hogy Pandája elektromos hajtáslánccal térjen vissza. Az Auto Express beszámolója szerint akár már idén piacra kerülhet egy új elektromos Panda.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink