Gyártók Érkezhet a jobbkormányos Tesla

Érkezhet a jobbkormányos Tesla

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.05 08:22

Érkezhet a jobbkormányos Tesla

Fotó: Tesla

Újabb hírek érkeztek a Tesla indiai terveiről. Sajtóértesülések szerint a Tesla áprilisban egy csapatot akar Indiába küldeni, hogy helyszíneket keressenek egy elektromos autógyár számára az országban. Amíg a potenciális üzem el nem készül, a Tesla autókat fog importálni Indiába – valószínűleg szintén a Berlin melletti Grünheide városából.

A jelentés szerint a jobbkormányos Model Y lehetővé teszi majd a Tesla számára egy „töltési ökoszisztéma" fejlesztését és tesztelését is Indiában. A Hindustan Times azonban nem említi, hogy ez a gyorstöltést szolgáló Tesla Superchargerseket vagy a Tesla Wall Connectorral működő otthoni és célállomási töltési megoldásokat foglalja-e magában. Mindazonáltal a helyi infrastruktúra fejlesztése logikusnak tűnik, mivel már régóta pletykálnak arról, hogy a Tesla az indiai piacra összpontosít, beleértve egy saját Gigafactory építését is.

A Financial Times és a Hindustan Times beszámolói szerint a Tesla áprilisban egy csapatot küld Indiába, hogy helyszíneket keressenek egy elektromos autógyár számára az országban. Mindkét cikk szerint a Tesla valószínűleg olyan államokra fog koncentrálni, ahol már vannak autóipari telephelyek, például Maharashtra és Gujarat nyugaton, valamint Tamil Nadu az ország déli részén. A fővárossal, Újdelhivel határos államban már más autógyártók is működtetnek üzemeket. Más bennfentesek szerint azonban Maharashtra, Gujarat és Tamil Nadu helyszínei valószínűbbek, mivel ezek az államok a tenger mellett fekszenek – és a tengeri kikötőiken keresztül könnyebb és olcsóbb a járművek exportja.

A költségek pedig valószínűleg nagy szerepet játszanak majd, mivel a Tesla állítólag azt mondta indiai tisztviselőknek, hogy fontolgatja a közelgő belépőmodell indiai gyártását is. Más szóval azt a járművet, amelyet gyakran Tesla Model 2 néven emlegetnek. Egy, a Tesla terveit ismerő személy szerint a vállalat két-három milliárd dolláros beruházást fontolgat az indiai autógyárba. A beszállítók további milliárdokat fektetnének be, így ez lenne az egyik legnagyobb külföldi beruházás Indiában. A Tesla később a Gigafactory-t saját akkumulátorgyártással is bővíthetné – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink