Gyártók Elon Musk elmondta, mikor lesz olcsóbb a Tesla

Elon Musk elmondta, mikor lesz olcsóbb a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.07.18 12:22

Elon Musk elmondta, mikor lesz olcsóbb a Tesla

Fotó: Tesla

Elon Musk szerint ha mérséklődik az infláció, akkor lehet szó arról, hogy a Tesla is olcsóbban fogja kínálni az autóit. Korábban már felmerült, hogy a Tesla beszáll az árversenybe az autóival, ám egyelőre ennek az eredménye nem látszik.

Hirdetés

A Twitteren százmilliós követőtáborral rendelkező Elon Musk a közösségi médiában válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezi-e a Tesla az autóinak árát csökkenteni, vagy megfizethetőbb modellt gyártani. A vállalat vezérigazgatója szerint amennyiben az infláció mérséklődik, úgy a Tesla is képes lesz olcsóbban kínálni az autóit, de addig nem.

Más vállalatokhoz hasonlóan az elmúlt hónapokban a Tesla is megemelte az autóinak árát: a kaliforniai elektromosautó-gyártó néhány ezer dollárral emelt árat az alumínium és a lítium nyersanyagárainak megugrása miatt.

Nem számít túl jó előjelnek a Tesla árait illetően, hogy Elon Musk a közelmúltban arról beszélt, hogy nagyon rossz érzései vannak a világgazdasági helyzetről – jegyzi meg a Reuters, felhívva a figyelmet az infláció globális emelkedésére.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink