Gyártók Egyelőre még nem jön az „olcsó” Tesla

Egyelőre még nem jön az „olcsó” Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.02.02 11:18

Egyelőre még nem jön az „olcsó” Tesla

Fotó: Tesla

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója és alapítója a vállalat negyedéves eredményéről tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a cég a Cybertruck után egy újabb fontos projektet halaszt el: egyelőre még nem érkezik az olcsóbb, maximum 25 ezer dolláros Tesla.

Hirdetés

A tavalyi pénzügyi eredményekről tartott sajtótájékoztatón a Tesla befektetői számára a legrosszabbul hangzó mondat nem a számokról szólt: Elon Musk ugyanis bejelentette, hogy egyelőre nem dob piacra egy olcsóbb, 25 ezer dollárba (körülbelül 7,87 millió forint) kerülő autót a Tesla. Korábban még arról szóltak a hírek, hogy akár idén megkezdődhet a modell gyártása.

Musk hozzátette, hogy 2022-ben nem dob piacra semmilyen új kivitelt a Tesla. Azt is megerősítette, hogy a Cybertruck elektromos pickup idén még nem áll készen a sorozatgyártásra.

A tervezett Model 2 egy körülbelül négy méter hosszú kisautó lesz, és ha döntés születik megépítéséről, akkor a németországi, grünheidei, új üzemben fogják összeszerelni – írja az Automobilwoche.

Ami a számokat illeti: a Tesla Model 3 volt tavaly a legkelendőbb tisztán elektromos autó Európában, 140.421 eladott példánnyal. A gyártó újabb csúcsokat ért el értékesítésben és a részvények árában is.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink