Gyártók Elmaradt az elemzői várakozásoktól a Ford

Elmaradt az elemzői várakozásoktól a Ford

autopro.hu/P.B. | 2022.02.07 12:22

Elmaradt az elemzői várakozásoktól a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

2021 negyedik negyedévében a Ford kismértékben növelte profitját az előző évhez képest, de egyértelműen elmaradt az elemzői várakozásoktól. A hírre azonnal zuhanni kezdett a vállalat részvényeinek értéke.

Hirdetés

A második legnagyobb amerikai autógyártó, a Ford továbbra is a chiphiány és a globális ellátási nehézségek következményei nyögi. A vállalat február elején közzétette a 2021-es negyedik negyedéves üzleti eredményét, a számok pedig nem túl biztatóak.

A Ford kétmilliárd dolláros korrigált működési nyereséget jelentett, ami elmarad a piaci várakozásoktól. A bejelentés utána a vállalat részvényei közel öt százalékot esett a zárás utáni kereskedésben. Egy évvel ezelőtt a Ford még súlyosan szenvedett a koronaválságtól, és csak 1,7 milliárd dollárt keresett. A cég öt százalékkal 37,7 milliárd dollárra növelte árbevételét.

A 2021-es egész évben az amerikai OEM 17,9 milliárd dolláros nettó nyereséget ért el, aminek egy jó részét a Rivian részvényeiben való részesedésének köszönhet. A cég bevételei az év során 7 százalékkal 136,3 milliárd dollárra nőttek. A Ford európai tevékenysége 154 millió dollár éves veszteséget termelt – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink