Gyártók Elkezdte gyártani az e-tront az Audi

Elkezdte gyártani az e-tront az Audi

autopro.hu/Sz.F. | 2018.09.05 11:02

Elkezdte gyártani az e-tront az Audi

Szeptember 3-án az Audi brüsszeli üzemében megindult az e-tron modell sorozatgyártása. A márka első tisztán elektromos SUV modellje hétköznapi használatra is ideális hatótávolsággal bír. Az új modell világpremierjét az Audi szeptember 17-én San Fransiscóban tartja majd, ahol először láthatja a nagyközönség álca nélkül a márka újdonságát.

Hirdetés

– Az e-tron igazi úttörő. Olyan innovatív technológiával rendelkezik, mint például a virtuális külső tükrök, ugyanakkor nagyszerűen egyesíti a hagyományos Audi erősségeket a kezelhetőség és a dinamika területén az olyan műszaki megoldásokkal, amelyek messze túlmutatnak az autón. Brüsszeli üzemünk átfogó korszerűsítésen esett át az elektromos modell gyártásához. Ez a világ első, igazoltan szén-dioxid semleges sorozatgyártása a prémium szegmensben. Az Audi Brussels a gyártás minden folyamatát, illetve az üzem összes további szén-dioxid-kibocsátását megújuló energiákkal és különböző környezetvédelmi projektekkel fedezi – állapította meg Peter Kössler, az AUDI AG igazgatótanácsának a gyártás és logisztika területéért felelős tagja.

– Az Audi számos belső kompetenciát épített fel az e-tron kapcsán és mind az akkumulátor technológiát, mind az aktuálisan használt hajtásrendszert maga fejlesztette. A munkatársak pedig a gyártás számos fázisát újragondolták, megtervezték és megvalósították – nyilatkozta Patrick Danau, az Audi Brussels ügyvezető igazgatója.

2016 nyarától kezdve az üzem átfogó átépítésen esett át, amely lépésről lépésre – érintette a karosszériagyártást, a fényezőműhelyt és a gyártósort is, illetve megteremtették a helyben történő akkumulátorgyártás feltételeit is. Vezető nélküli szállítási rendszerek gondoskodnak róla, hogy az akkumulátorok sorban megérkezzenek az elektromos autók gyártósorához. A brüsszeli dolgozók több, mint 200 ezer órás tréningen vettek részt az első, tisztán elektromos Audi gyártásának megkezdése előtt, így tökéletesen felkészültek a gyártás elindítására.

Az Audi élőben közvetíti az Audi e-tron világpremierjét San Franciscóból szeptember 17-én helyi idő szerint 20:30-kor (közép-európai idő szerint szeptember 18-án 5:30-kor) a www.e-tron.audi oldalon.

Kiemelt Partnereink