Gyártók Elkészültek a GM első ultiumos autói

Elkészültek a GM első ultiumos autói

autopro.hu/P.B. | 2021.12.21 08:21

Elkészültek a GM első ultiumos autói

Fotó: GMC Pressroom

A General Motors december 17-én bejelentette, hogy leszállította első elektromos Hummereit, és leányvállalata, a BrightDrop LLC hasonlóképpen leszállította az első elektromos kisteherautókat a FedEx részére. Mindkét jármű a GM Ultium platformjára épül - ezek az első ilyen modellek.

Hirdetés

Mark Reuss, a GM elnöke elmondta, hogy ezek a kiszállítások jelentik az Ultium-platform első fejezetét, valamint a vállalat elektromos offenzívájának nagyobb fokozatba kapcsolásának mutatói is.. Nyilatkozatában Reuss megerősítette a GM korábban kinyilvánított stratégiáját, mely szerint 2025-ig harminc új tisztán elektromos modellt mutat be a cég.

A GM vezetője szerint reális cél, hogy a vállalat 2025-re eléri vagy akár felülmúlja a Tesla számait az elektromos autók terén. A GM ideális helyzetben van ahhoz, hogy minden vásárló számára elektromos járműveket biztosítson minden szegmensben – mondta Reuss.

Az első fecskék

A BrightDrop saját bejelentése szerint a cég a tervezett 500 darabos rendelésből leszállította első öt EV600-as elektromos furgont a FedEx részére. A FedEx fenntarthatósági igazgatója, Mitch Jackson az első szállítást a vállalat környezetvédelmi céljai felé vezető út mérföldkövének nevezte. Ez az együttműködés megmutatja, hogy a vállalkozások hogyan tehetnek lépéseket az alacsonyabb kibocsátású jövő felé - tette hozzá Jackson.

A GM december 12-én bejelentette, hogy Lansingben, Michigan államban új akkumulátorgyárat épít a vállalat elektromos offenzívájának jegyében – írja az Industry Week.

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink